Safety scandals
Background
Climate bluff
Cheap nuclear
Waste
Next steps
Act now!

Etusivu > Ajankohtaista > Arkisto >

Mielenosoitus päättynyt Olkiluodossa

3.09.2004

Ydinvoiman vastustajien mielenosoitus Olkiluodossa on päättynyt viimeisten mielenosoittajien käveltyä poliisin näkyville.

– Mielenosoituksemme sujui mainiosti, totesi Elina Turunen, joka osoitti mieltään Olkiluodon aluetta vartioivan portin ulkopuolella. Tavoitteenamme oli julistaa alue ydinkuumeen valtaamaksi alueeksi ja eristää se nauhoin, varoitusjulistein, kyltein ja banderollein. Se onnistui uuden reaktorin rakennusaluetta myöten, jonne osa mielenosoittajista pyöräili, Turunen summasi.

Rakennustyömaan lisäksi oman eristysnauhansa sai muun muassa Olkiluodon tiedotuskeskus. Osa keltaisiin teepaitoihin, haalareihin ja hengityssuojiin sonnustautuneista mielenosoittajista kiipesi tiedotuskeskuksen katolle ja julisti banderollilla uuden tiedotuskeskuksen avatuksi osoitteessa www.olkiluoto.info.

– Mielenosoituksemme tavoite oli ravistella ydinkuumeeseen sairastuneita suomalaisia ja etenkin päättäjiä hereille ydinvoimahorteesta. Se ei ole johtanut pelkästään ydinvoiman riskien ja ongelmien tietoiseen maton alle lakaisuun vaan myös ilmastopolitiikan täydelliseen torpedoimiseen, toteaa Porin Maan ystävien Tapio Solala. – Myös tulevan toimintamme tavoitteena on suomalaisten hereillä pitäminen ydinvoimakysymyksessä.

Ydinkuumealueen eristämiseen ja merkkaamiseen osallistui yli sata mielenosoittajaa lukuisista järjestöistä. Kaikki Olkiluodon alueelle pyöräilleet ja kävelleet mielenosoittajat oli iltapäivään mennessä viety kuulusteltaviksi Rauman poliisilaitokselle.

Suomen luonnonsuojeluliiton aktiivit pitivät tänään tiedotuspistettä myös Rauman keskustassa. Energia-asiantuntija Tuuli Kaskisen paikallisten reaktio oli valtaosin hyvin positiivinen. – Mielenilmaus Olkiluodossa herätti paljon hyviä keskusteluja ja sai runsaan tuen myös paikallisilta.

Lisätiedot:
Paavo Arhinmäki, Vasemmistonuoret (pyöräili alueella), puh, 0505887322
Tuuli Kaskinen, Suomen luonnonsuojeluliitto (tiedotuspisteellä Raumalla), puh. 0505149752